Pro koho to bude?


Máte ve svém okolí osoby, které jí maso, nebo máte mezi přáteli i vegany? Vždy je nejlepší se zeptat, co kdo jí, abyste předešli nepříjemnostem. Staré pořekadlo sice praví „Doma jez co máš, u druhých, co ti dají“, jenže není nic trapnějšího, než když se snažíte udělat dobré pohoštění, a polovina lidí něco nejí. Oni budou naštvaní, že jste na ně nemysleli, vy budete naštvaní, že jste se se vším chystali zbytečně. Předejděte tomu.
ražniči na grilu
Nákupní seznam – před začátkem grilování si musíte nakoupit vše potřebné, což jsou hlavně suroviny. Zkontrolujte zásobu koření, oleje, pečivo, zeleninu, ale hlavně maso či sýry. Ugrilovat se dá téměř vše, je jen na vás, jak se rozhodnete svoje hosty pohostit.

Obecně vzato, lépe se grilují tenká masa bez kostí. Vhodná jsou kuřecí křidélka, tenčí steaky, zelenina, hermelíny, ryby, špekáčky nebo klobásy. Tyto pokrmy máte hotové za pár minut. Oproti tomu pořádný steak z krkovice s kostí, kýta, celé kuře, kuřecí stehno, nebo třeba žebra potřebují čas. U těchto druhů masa je třeba začít s grilováním dříve, aby se maso pořádně propeklo. Proto dbejte na časové možnosti své i vašich hostů. Vyhnete se tak trapasu v podobě nedopečeného masa před odchodem hostů.
kuřecí křídla
Co omáčky?
Pokud používáte kupované omáčky, zkuste si připravit pouze domácí dip. Existuje řada druhů, oblíbené jsou chilli nebo bylinkové. Základem je bílý jogurt, který se dochucuje bylinkami, solí, nebo chilli. Jsou zdravější a levnější než kupované varianty.
hovězí maso
Dokonalé grilování ale není o dokonale připraveném pohoštění, i když bez něj to taky žádná sláva nebude. Snažte se připravit to nejlepší, ale ne za každou cenu. Důležité je sejít se s nejbližšími a popovídat si, pobavit se. Stačí i obyčejný špekáček, na kterém si všichni pochutnají do syta, protože každé maso chutná mnohem lépe, když je připravené na ohni.

Pro koho to bude?
Ohodnoťte příspěvek