Nakličte si velké a křupavé mungo fazole!

Máte rádi jídlo, které je šťavnaté a křupavé? V tom případě si zamilujete výhonky mungo fazolí!
Nemusíte být zrovna zarputilým fanouškem zdravé výživy proto, aby vám zachutnaly mladé klíčky rostlin. Klíčení semínek je v současnosti velkým hitem, ale zdaleka se mu nevěnují pouze ti, kteří fandí zdravému životnímu stylu. Jedná se o příjemnou činnost, která vás bude bavit, pomůže vám zajistit bohatý přísun minerálů a vitamínů pro vaše tělo, a samozřejmě také velkou úrodu do kuchyně, kde si s ní můžete dosyta vyhrát.klíčky fazolí jako příloha.jpg
Takové mladé výhonky rostlin zpestří vaše talíře, ať už je využijete v teplé či studené kuchyni. Jsou příjemné pro oko, a ještě lepší na jazyku. Jsou svěží, křupavé, nasládlé anebo třeba pikantní. Můžete volit z desítek druhů rostlin, které se pyšní rozmanitými chutěmi. Anebo si můžete vybírat například podle obsahu konkrétních živin, kterými chcete své tělo zásobit.
K velice oblíbeným výhonkům patří mungo fazole – jsou totiž poměrně veliké a křupavé, zkrátka chutné. Přitom klíčení mungo fazolí je hračka – vyzkoušejte ho také!křupavé klíčky.jpg
Nejprve si samozřejmě musíte opatřit ten pravý materiál – semínka mungo fazolek v té nejvyšší kvalitě. Poté je potřeba semínka důkladně namočit, aby nabobtnala – to uděláte jednoduše tak, že je přes noc ponoříte do vody, přesně řečeno pod vodu. Budete potřebovat vhodnou nádobu, ideální je samozřejmě speciální miska anebo sklenice na klíčení, se kterou je klíčení hračka. Semena, která výrazně zvětší svůj objem, následně umístěte na nějaké teplé a světlé místo a udržujte je vlhká – neměly by stát ve vodě, ale jejich povrch nesmí oschnout. Toho snadno docílíte tím, že je budete pravidelně prolévat vodou. A když to vydržíte několik dní, tak budete brzy sklízet svou první úrodu.
Mungo fazole můžete křoupat jen tak, a pokud vám něco zbude, využijete je v kuchyni na mnoho způsobů. A kdybyste jich přeci jen měli moc, dají se v lednici skladovat i několik dní.